3 krachtige on-page optimalisaties om uw inhoud van stroom te maken

3 krachtige on-page optimalisaties om uw inhoud van stroom te maken

De opvattingen van de auteur zijn volledig van hem of haar (met uitzondering van de onwaarschijnlijke gebeurtenis van hypnose) en weerspiegelen mogelijk niet altijd de opvattingen van Moz.

Wat is on-page SEO?

On-page SEO is wanneer je de kunst van het schrijven combineert met de wetenschap van SEO om individuele pagina’s te rangschikken voor specifieke zoekwoorden. On-page SEO omvat alles, van metatags, inhoudsformaat en trefwoordoptimalisatie om uw inhoud gevonden te krijgen door zoekmachines en uw publiek te bewegen om met u te converteren.

Hoewel het slechts een deel van de vergelijking is, begeleidt on-page SEO uw inhoud om te matchen met de intentie van de klant, gebruikersbetrokkenheid en tactieken om conversies te verhogen.

Je moet een kaart bij je hebben voordat je naar het bos gaat als je niet wilt verdwalen. Net als wandelen moet je een goed idee hebben van waar je naartoe gaat als je op schema wilt blijven naar je bestemming.

Dezelfde manier van denken kan worden toegepast op de productie van inhoud, omdat u moet weten hoe u inhoud op uw site kunt structureren om zoekresultaten te helpen vormen en te voldoen aan de behoeften van uw klanten om meer conversies te stimuleren.

Het is niet eenvoudig om inhoud te schrijven die in Google scoort en conversies stimuleert, maar als u een paar eenvoudige stappen volgt, bent u op weg naar de rangschikking, meer klikken en aantrekkelijk voor klanten op alle soorten apparaten. Laten we eens kijken naar drie on-page optimalisatietactieken die u kunt gebruiken om de juiste boodschap op het juiste moment bij de juiste mensen te krijgen.

1. Formatteer inhoud voor lezers en robots

Een SEO-strategie moet worden gebouwd rond de behoeften van uw klanten om rankingfactoren te raken en uw lezers in contact te laten komen met uw inhoud.

Het is moeilijk om deze twee doelen te dienen, maar je kunt het beste van twee werelden krijgen door je inhoud zo te formatteren dat robots en lezers inhoud kunnen scannen en zich kunnen concentreren op informatie op verschillende apparaten.

Hoewel u tijd kunt doorbrengen met “SEO-hacks”, is de beste manier om uw online zichtbaarheid te verbeteren en conversies te verhogen, het formatteren van inhoud voor lezers en robots. Laten we eens kijken hoe het opsplitsen van tekst, het korthouden van alinea’s en opsommingstekens uw inhoud vandaag gemakkelijker te lezen maakt en de rangschikking verhoogt!

Tekst opsplitsen met H2-tags

Een van de eerste dingen die u kunt doen om de SEO op de pagina te verbeteren, is het opsplitsen van tekst met H2-subkoppen. Met deze headers kunt u zoekwoorden invoegen om de technische kant van SEO te voeden, en deze headers helpen uw lezers ook om uw inhoud te scannen wanneer ze uw site voor het eerst bereiken.

Hier zijn een paar korte opmerkingen om het meeste uit uw subrubrieken te halen:

 • Ik voeg graag om de 300 woorden H2-subrubrieken toe.
 • Voeg indien nodig H3-headers in met nog eens 50 woorden inhoud voor elke sectie.
 • Gebruik waar mogelijk doelzoekwoorden en exact-matchvragen in subkoppen.

Ik heb veel succes gevonden met Google Search Console (GSC) bij het optimaliseren van bestaande on-page content. U kunt een pagina openen in SGR om gegevens van de eerste partij te vinden over waarvoor Google uw inhoud rangschikt en vervolgens trefwoorden toevoegen in de H2- en H3-secties van uw site om een goede boost in ranglijsten te zien.

Maak uw inhoud beter leesbaar voor mensen en zoekmachines door uw inhoud op te splitsen met H2- en H3-subrubrieken. Vergeet niet om het meeste uit deze on-page SEO-tactiek te halen door zoekwoorden en exacte matchvragen op te nemen in de sectiekoppen voor maximale resultaten!

Alinea’s kort houden

Als u uw lezers wilt betrekken en meer conversies wilt stimuleren, moet u elke centimeter van uw inhoud optimaliseren op basis van de behoeften van uw doelgroep. Grote blokken tekst zijn moeilijk te lezen, en dit geldt vooral op een telefoon of tablet.

Ik beperk alinea’s graag tot slechts 2-3 zinnen elk om ervoor te zorgen dat inhoud er goed uitziet op mobiele apparaten en een lezer niet overweldigt terwijl ze mijn inhoud doorlezen.

Opsommingstekens gebruiken

Bullet points zijn een krachtige copywriting tool omdat ze u in staat stellen om informatie op een beknopte manier samen te vatten en tegelijkertijd de aandacht te vestigen op belangrijke gegevens in een pittig formaat. Hier zijn een paar redenen om opsommingstekens in uw inhoud te gebruiken om seo op de pagina te stimuleren:

 • Breek inhoud op en maak tekstblokken gemakkelijker te lezen op mobiele apparaten.
 • Markeer waardevolle punten om conversies op servicewebpagina’s en productpagina’s te verhogen.
 • Voeg interne koppelingen naar opsommingstekens toe om klanten door de reis van de koper te leiden.
 • Probeer opsommingstekenlijsten tussen 3-7 kogels per stuk te houden. Kortere lijsten zien er gek uit en lange lijsten zijn moeilijk te lezen.

Ik neem graag een opsommingstekenlijst op in de eerste alinea van elke blogpost om lezers te helpen mijn inhoud te begrijpen, plus deze opsommingstekenlijst kan helpen bij het beveiligen van een aanbevolen fragment (meer hierover later). Ik voeg ook graag een opsommingstekenlijst toe in de buurt van CTA’s om de aandacht van lezers te trekken om meer conversies te stimuleren.

Bullet points zijn slechts een voorbeeld van hoe u inhoud kunt opmaken om uw lezers en zoekmachines te helpen – ze zijn de perfecte balans tussen contentmarketing en technische SEO-tactieken.

2. Optimaliseer voor aanbevolen fragmenten

Naarmate online zoeken verandert, werkt Google zijn algoritmen voortdurend bij om zoekers zo snel mogelijk de juiste informatie te bieden. Een featured snippet is een hapklare informatiefragment dat Google boven organische vermeldingen plaatst op basis van specifieke zoekopdrachten.

Aanbevolen fragmenten zijn je beste vriend als je de autoriteit van je merk wilt vestigen en meer organisch verkeer naar je site wilt genereren. Hier zijn een paar redenen om nieuwe inhoud op te maken en bestaande inhoud te optimaliseren om aanbevolen fragmenten te activeren:

 • Domineer “positie nul” boven betaalde advertenties en andere organische zoekresultaten.
 • Bouw uw merkautoriteit op door bovenaan de pagina Met zoekresultaten te rangschikken voor doelzoekwoorden.
 • Breng meer gekwalificeerd verkeer naar uw site.
 • Bouw meer backlinks naarmate meer mensen op je content klikken en linken.
 • Duw de online aanbiedingen van uw concurrent omlaag in SERP’s.

Er zijn verschillende typen aanbevolen fragmenten die Google kan weergeven op basis van zoekintentie,zoekopdracht en zoekgeschiedenis. Laten we eens kijken hoe u uw inhoud op specifieke manieren kunt opmaken om de drie belangrijkste soorten uitgelichte afbeeldingen te beveiligen.

Fragment met alineafunctie

Alineafragmenten tonen uitleg van 40-50 woorden op basis van een zoekopdracht met een koppeling naar de broninhoud. Dit type aanbevolen fragmenten kan worden beveiligd met de juiste SEO op de pagina en inhoudsopmaak.

Ik vat graag het antwoord en het belangrijkste punt van mijn inhoud samen in de eerste alinea van mijn blogposts en online inhoud om meer fragmenten met alinea’s te beveiligen. Ik maak ook graag een beknopte samenvatting van verschillende secties om meer aanbevolen fragmenten in mijn inhoud te activeren.

Aanbevolen fragment weergeven

U zult merken dat de meeste soorten “how-to”-zoekopdrachten een lijst met fragmenten activeren. Deze informatie wordt gepresenteerd in een genummerde lijst of een lijst met opsommingstekens en is een krachtige manier om meer verkeer te genereren voor receptensites of procesgerichte inhoud.

Ik voeg graag een opsommingstekenlijst of genummerde lijst toe voordat ik gedetailleerde secties opsommen om meer aanbevolen fragmenten te beveiligen.

Tabel featured snippet

Google kan bovenaan SERP’s een tabel opnemen voor zoekopdrachten over prijsopties, vergelijkingen en gegevens. De meeste fragmenten in tabelfunctie zijn 3-4 kolommen breed en 6-7 rijen lang.

Ik voeg graag een HTML-tabel toe aan mijn blogberichten om een proces samen te vatten, prijsvergelijkingen weer te geven of gewoon om een overzicht te geven van verschillende soorten gegevens. Ik heb gemerkt dat Google de voorkeur geeft aan HTML-tabellen in vergelijking met tabellen gemaakt in CSS of andere talen.

3. Voeg een FAQ-sectie toe & veelgestelde vragen schema

Gestructureerde gegevens zijn stukjes code die u aan uw blogberichten en webpagina’s kunt toevoegen om Google te helpen uw inhoud te begrijpen. U kunt uw inhoud samen met opmaaktaal opmaken om zoekmachines informatie over uw inhoud te geven en uw uiterlijk in SERP’s vorm te geven.

Zodra u een FAQ-sectie aan de onderkant van uw inhoudhebt toegevoegd, kunt u nog meer waar voor uw geld krijgen door een FAQ-schema toe te voegen aan de backend van de inhoud. FAQ schema biedt een aantal voordelen voor uw SEO strategie zoals:

 • Boost vertoningen: FAQ-schema zal helpen om meer organische vertoningen te stimuleren, wat kan leiden tot een hogere click through rate (CTR).
 • Meer klikken op de website:Naarmate uw pagina’s meer vertoningen krijgen, ziet u meer klikken naar uw webpagina’s en blogberichten.
 • Interlinking: U kunt een link toevoegen aan elk antwoord in uw FAQ-schema. Wijs alleen interne links naar niet-verkoopinhoud (zoals een blogpost) om meer betrokkenheid te stimuleren.
 • Verbeter de online zichtbaarheid:FAQ-schema maakt uw inhoud zichtbaarder omdat het uw concurrenten lager op SERP’s duwt.

Ik vind het leuk om 3-4 veelgestelde vragen en antwoorden onderaan elke blogpost en webpagina toe te voegen om klanten en zoekmachines te helpen. Ik heb ontdekt dat FAQ-secties aan het einde van mijn inhoud helpen bij het rangschikken van zoekwoorden en me in staat stellen om een FAQ-schema te implementeren om gevonden te worden in zoekmachines.

Geef je on-page SEO-game vandaag nog een boost!

Een winnende SEO-strategie is geworteld in het op het juiste moment bij de juiste mensen krijgen van uw boodschap, en on-page SEO-tactieken kunnen u helpen online gevonden te worden en meer conversies te stimuleren.

Gebruik de tips in de bovenstaande secties om uw inhoud vandaag nog beter leesbaar, gemakkelijker te scannen en zelfs te beeldhouwen in SERPs!